Full Article

Antarktis - Kinesisk Isbryder Assisterende Ekspeditionsfartøj Sidder Begge Fast I Havis

2013-12-29 - 618 - Carl Friis-Hansen
 
Sidste opdatering 2014-01-03

Krydstogtskibet Akademik Shokalskiy, som skulle vise resultatet af Global Opvarmning for skatteborgernes penge, har nu siddet fast i 3 meter tyk havis siden mandag den 23. december. Flere isbrydere er på vej til at hjælpe; men den nærmeste isbryder, den kinesiske Xue Long eller Snedrage, sidder nu også fast 6 sømil fra Akademik Shokalskiy og 1500 sømil syd for Hobart. En fransk isbryder, som er 14 sømil fra den kinesiske, er også på vej; men ifølge officererne på den kinesiske isbryder, er der lille sandsynlighed for at den kan nå fem.

Akademik Shokalskiy
Arkivfoto - Der er 48 passagerer og 20 besætningmedlemmer ombord på Akademik Shokalskiy.

Til trods for at det er forår på den sydlige halvkugle, så er det de sidste år blevet koldere på Antarktis og dette kombineret med en pludselig koldfront, har medført usædvanlig tyk is langt fra fastlandet. Akademik Shokalskiy regner med at den forventede hjemkomst til New Zeeland den 4. januar, vil blive overholdt ifølge ekspeditions lederen Chris Turney.

Chris Turney har grundlagt et firma til løsning af kultveilte i atmosfæren og laver en hel masse grønne biprodukter. Formålet med krydstogtet er at vise virkningen af den globale opvarmning. Til trods for at denne ekspedition hovedsagelig har til formål at lave PR for Chris Turney's grønne firma, så er dette krydstogt finansieret af skatteborgerne. Nu kommer så dertil udgifter til assistance fra flere isbrydere.

Kilder:
CNN
Wattsupwiththat
Wikipedia
Russia Today
The Guardian


For opdateringer:

Update - Australsk isbryder skulle ankomme søndag aften

Den austalske isbryder Aurora Australis er på vej til Akademik Shokalskiy. Der er dog ingen garanti for at selv denne isbryder kan nå frem til krydstogtskibet, idet Aurora Australis er normeret til 1,6 meter is og ikke 3 meter, som der forøjeblikket er omkring den nødstedte.

Akademik Shokalskiy


Update 30-12-2013 - Besætning Beordret Evakueret Per Helikopter

Nummer tre isbryder, Aurora Australis, har nu også opgivet at nå frem til den indespærrede Akademik Shokalskiy. Den australske kystvagt har bestemt at den eneste udvej er at hente samtlige ombordværende per helikopter. Ganske vidst er der masser af mad ombord; men risikoen for at skibet kan blive knust af den 3 meter tykke is, er for stor.

Et forøg på at drive flere flere penge ind fra private sponsorer, må siges at have slået fejl med kun $1000 fra nogle ganske få.

Listen af sunkne skibe omkring Antarktis vokser kraftigt, hvilket er noget betænkeligt, da det jo var tanken at vi skulle forurene så lidt som muligt i dette ellers uberørte område. Det er i sær betænkeligt når der, som i dette tilfælde, er tale om at PR stunt, som ikke tjener noget videnskabeligt formål.


Update 31-12-2013 - Evakuering Muligvis Først Torsdag Grundet Vejret

Ombordværende på Akademik Shokalskiy har trampet et areal fladt lidt uden for skibet, som skal bruges til landingsplads for helikopteren, så snart der er bedring i vejret. Det er hensigten at evakuere til den kinesiske isbryder Xue Long så snar viden lægger sig og der bliver en bedring i sigtbarheden.

I mellemtiden har USA sent deres Polar Star 9.300 sømil fra dets normale operations område i Beringshavet til Akademik Shokalskiy ved sydpolen og dette midt i en voldsom hård vinter i Nordamerika! Lad os ikke håbe at denne beslutning bliver skæbnesvanger for søfolkene i Beringshavet.
Dertil kommer at Polar Star skulle levere brændstof til McMurdo for at stationen kan holdes bemandet.
Ovenst[ende er ikke konfirmeret af kystvagten:
http://www.uscgnews.com/go/doc/4007/1759079/Feature-Release-USCGC-POLAR-STAR-s-BM-1


Radio rapport 2013-12-31 17:30 NZT: Situationen for Akademik Shokalskiy er nu opgraderet til truende. Kaptajn og besætning vil forblive på skibet så længe som muligt.


Forlydender om at den kinesiske isbryder også sidder fast

Den kinesiske isbryder Xue Long, som skulle foretage evakueringen, sidder nu tilsyneladende også fast i isen. Den australske isbryder Aurora Australis, som koordinerer redningsaktionen, vil nu forsøge at befri Xue Long, da begge isbrydere skal være i åbent farvand før missionen kan påbegyndes, hvis altså sne og kraftig vind stilner af.


Update 01-01-2014 - Gruppebillede

Nedenst[ende er et gruppebillede af nogle af de ombordværende på Klitanic (Akademik Shokalskiy). Billedet kommer fra Wattsupwiththat og jeg er lidt usikker på om det ikke er lidt Photoshopped eller Gimped med lidt snevejr. Dette ud fra den betragtning at de har normalt vejr for årstiden lige nu, med regn og temperatur omkring 2 grader.
Deniers_Akademik


I Mindet Om Mawson Og Shackleton

Som flere har påpeget: Hvilken ironi det er at MS Explorer, som sejlede til minde om Shackleton, sank i 2007 da hun stødte på et isbjerg under vandet. Alle ombordværende overlevede.
MS Explorer
Foto kilde Maritime Accident: Finalen for MS Explorer

Ligeledes har vi nu MS Akademik Shokalskiy, som sejler (sejlede) til minde om Mawson, med omtrent samme konsekvens. Lad os bede til at alle også overlever denne tur og at skibet også er til at redde.

Track Og Webcam Aurora Australis

Her er et kort over ruten for Aurora Australis og link til skibets webcam.
MS Aurora Australis track
Mere information.

Hvem er det der betaler?

Ifølge Joanne Nova's artikel om samme emne, så er ekspeditionen og redningsaktionen næsten 100% betalt af de australske skatteydere. Det er allerede nu den dyreste ekspedition til Antarktis nogen sinde. Dertil kommer at denne ekspedition også er bland de mest formålsløse i videnskabelig hensigt.

Nytårs hilsen præget af Gin & Tonic eller Total Ignorance

Se og lyt selv til denne nytårs hilsen fra passagererne.
Gad vide om skibets besætning også synes det er lige så morsomt.
Hvad der kan undre en, er så lidt nyheds stof der kommer fra skibet, i betragtning af at der er et fuldt professionelt BBC dokumentar filmbesætning, samt rapporterer fra The Guardian og Fairfax.


Update 03-01-2014


Klimaalarmisterne er nu kommet om bord på den australske isbryder

I skrivende stund er alle klimaturisterne kommet ombord på Aurora Australis. Der er dog lang vej endnu: Udstyret er stadig tilbage på Klitanic og der er lang vej til åbent hav, især da gennemsnits-farten er omkring 0,25 knob.


Langsom reaktion på kaptajnens ordre om at komme tilbage til skibet

Det ser ud til at årsagen til at krydstogtskibet Akademik Shokalskiy, med øgenavnet Klitanic, kom i denne prikære situation, skal findes i uvilligheden til at returnere omgående på ordre fra kaptajnen. Medens det Globale Opvarmnings rejseselskab var i land for at se Mawson’s hytter, blev kaptajnen opmærksom på at is-situationen var ved at blive truende og anmodede derfor Chris Turney og hans selskab, om hurtigst muligt at komme tilbage til skibet. Selskabet var sent på vej og var overrasket over hvad den australske grønne politiker Janet Rice kalder alpint snevejr, hvilket gjorde det svært at komme frem. Kaptajnen kunne ikke sejle væk fra selskabet og blev således omringet af særdeles tyk drivis i løbet af kort tid.

Her er hvad der sker når en AGW videnskabsmand nægter at se isen:

Godt at han havde nogle skeptiske venner til at hjælpe sig.


Egentlige videnskabsfolk på Casey stationen kompromitteret af Chris Turney et al

Isbryderen Aurora Australis nåede kun at aflaste en trediedel af udstyr og forsyninger til den videnskabelige station Casey, da skibet blev ordret til undsætning af Akademik Shokalskiy. Dermed har Chris Turney med hans ansvarsløshed sat videnskabsfolkene på Casey i en ulykkelig situation. Den Antarktiske sommer er meget kort, hvilket nu gør det svært eller umuligt for forskerne på Casey at gennemføre en del vedligeholdelse af instrumenter og diverse eksperimenter. Jeg kan forestille mig at forskerne på Casey ikke er begejstrede for Turney og hans selskab, deres arrogance, dumdristighed og fuldstændig vanvittige propaganda krydstogt.
New comments are disabled for this article.
Nye kommentarer er slået fra for denne artikel.

0 comments:
© 2007-2023 klimabedrag.dk or klimabedrag.carl-fh.com and respective authors